Saltar-se la navegació

OBRA ACTUAL

S’obren els colors a la meva ment quan tanco els ulls, el cor batega amb força i la bellesa, m’inunda els sentits. Somío desperta. Les formes capricioses s’escapen lliures i canviants. El fred blau s’humanitza amb el verd i es torna accessible a les meves emocions, el dolç groc s’arrauleix amb el vermell en una explosió d’amor. L’alegria m’obre els ulls i les mans es tenyeixen de pintura. Busco el somni en la tela, jugo amb els pinzells acariciant els tons, dominant la resumida forma que hi ha a la meva nineta. La recerca és llarga, la nit em troba, però també el dia i així flueix la vida de les flors plasmades interpretant el record de la passió. Sóc feliç quan vosaltres podeu sentir l’alegria que jo recordo amb anyorança.

El texte que acabeu de llegir reflexa la meva voluntat d’investigar a través de la pintura les interaccions dels colors. Busco la bellesa en els colors, en les seves combinacions i en les seves oposicions.

Combino els liles, verds i blaus per treballar els aspectes més yin, més foscs, profunds, les arrels

El texte que acabeu de llegir reflexa la meva voluntat d’investigar a través de la pintura les interaccions dels colors. Busco la bellesa en els colors, en les seves combinacions i en les seves oposicions.

Combino els liles, verds i blaus per treballar els aspectes més yin, més foscs, profunds, les arrels i les tiges de les flors, la frondositat, l´enclaustrament sense llum ni aire, però també la protecció, la fertilitat del terre humit protegit del sol, l´erosió els invasors, els visitants. Per mi és també una metàfora de la familia que protegeix els fills per a que creixin. La base comú que tenim tots per a créixer, el que ens vé regalat, el que hi ha de per sí.

Els verds, blaus i liles em fan pensar en l’aigua, l’element més abundant i un dels més necessaris del nostre planeta. Un dels elements de la natura que s’ens posa al farcell quan naixem. L’abundància de la natura, de la vida s’expressa en aquest element.

L’excusa per combinar els verds, liles i blaus amb altres tons, són les flors. Aquestes em permeten introduir altres colors marcant una distància formal. A vegades aquestes formes em permeten seguir treballant amb els mateixos tons i mantenir la distància.

Les flors representen tot el que jo agraeixo al cosmos. L’amistat quan treballo les formes sobreposant-se les unes a les altres, la fertilitat quan hi ressalto el pol.len temptador, l’ambició quan batallen per arribar a respirar l’aire no estancat.

Normalment representen un somriure, les flors són un pèl més altes als extrems per a ser amable amb la persona que miri el quadre. També solen representar gràfiques, quan ho pinto m’imagino una gràfica de la borsa i vull que sempre acabin pujant les accions. Vull donar sempre un missatge positiu, en tots els sentits.

Algunes flors s’ajunten formant cors, d’altres s’alliberen de la foscor bucant l’aire i sobresurten aconseguint els seus objectius. N’hi a que es planten tal com són satisfetes de la seva bellesa. En els grups on les flors són molt nombroses recerco el plaer de l’abundància, l’amor del cosmos per cadescuna d’elles. L’importància de la unitat per tal d’aconseguir el conjunt, la bellesa del subjecte dins l’abundància del mateix.

Quan en un quadre hi ha moltes flors, solen ser cadescuna d’elles una afirmació positiva sobre algun aspecte de la meva vida, així cadescuna d’elles representa per a mi un objectiu a assolir en mi mateixa.

Finalment el cel es tenyeix de grocs i vermells. La batalla del foc, l’aire s’escalfa de vermell, i aquesta escalfor codiciada per les flors és la que fa que cadescuna tregui tota la seva energia per arribar a trobar-la. Aquesta és la part yang que equilibra l’anterior. A vegades s’ha de créixer molt, madurar, treballar el propi jo per tal d’arribar al que cadescú vol, l’amor, la saviesa, el coneixement, la pau, la fama, els diners, la salut. Moltes vegades aquests objectius s’ens insinuen al llarg del nostre camí però solen ser tenyits de dubtes, per això hi ha la batalla de colors càlids, per representar tots els dubtes, tempestes interiors, pors i prejudicis.

A vegades el cel és blau molt fosc. Representa la calma, l’aire fresc. En algun d’aquests quadres de cel fosc les flors es recreen en la pròpia bellesa, no hi ha cap lluita ni conflicte, simplement una exposició de la bellesa.

Combino el Ying i el Yang, l’energía exterior amb l’interior, l’escalfor o l’aire exterior amb el cultiu d’un mateix, el partir de quelcom individual i únic per a convertir-ho en quelcom compartible i fins i tot comú.

Quan pinto busco la bellesa i vull oferir-la sempre a la persona que mira el quadre. Vull omplir la vida de les persones que miren la meva pintura d’alegria, d’esperit positiu, de ganes de viure i de forces per a dur a terme els seus objectius. De pau per a poder pensar en la pròpia vida i al mateix temps d’energia per a despertar les inquietuds que es duen dins i porten temps adormides.

TÈCNICA

Les obres que presento són pintures a l’oli en les que en alguns casos hi utilitzo pols de marbre per donar volum i les barrejo amb pintura acrílica. El format sol ser de 50x100cm i 100x100cm en tela de cotó de doble vestidor, per tant no van emmarcades.

Normalment combino els quadres amb molta energía amb d’altres que són més tranquils per tal de fer arribar el missatge de calma general, d’equilibri i d’esperança, Així com primer hi ha la nit després sempre vé el dia i quan tenim una forta batalla de colors representant l’inquietud, després s’ens representa la calma del coneixement amb tons més asserenats.

Meritxell Ribera.

Visita les meves obres en aquest web fent clic aquí

A %d bloguers els agrada això: